Η δύναμη της ομάδας μέσα από τα κινούμενα σχέδια!

Η ορθόδοξη Θεολογία μας φανέρωσε την αλήθεια για την ύπαρξη του Ενός Θεού που είναι ταυτόχρονα Αγαπητική Κοινωνία  Τριών Αγίων Προσώπων, διαφορετικών μεταξύ τους, αλλά ενωμένων άρρηκτα σε Έναν Θεό!  Μ΄ αυτόν τρόπο μας διδάσκει ότι κι εμάς τους ανθρώπους μας έκανε να ευτυχούμε μέσα από αγαπητική κοινωνία προσώπων. Μέσα από  την οικογένειά μας, με την στενή έννοια, τη συμβατική, μέσα από την έννοια της κοινωνίας που ζούμε μεταμορφωνόμαστε σε πρόσωπα που απολαμβάνουν την  Θεανθρώπινη Κοινωνία μέσα στην Εκκλησία, όπου γινόμαστε το Σώμα του Χριστού με Κεφαλή Εκείνον. Την ίδια στιγμή βιώνουμε την ασφάλεια που μας δίνει η Ενότητα σε ένα Θεανθρώπινο πρόσωπο και αποκτούμε το δικαίωμα να είμαστε διαφορετικόί, να εκφραζόμαστε με ποικιλία συναισθημάτων, κρίσεων, επιθυμιών χωρίς να φοβόμαστε πως όταν κάουμε λάθος θα μας διώξουν ή θα βρεθούμε στο περιθώριο. Η ύπαρξη της Κοινωνίας της Προσώπων της Αγίας Τριάδος μας επιτρέπει να είμαστε μοναδικοί και ανεκτίμητοι μέσα από τη δύναμη που μας δίνει η επικοινωνία μεταξύ μας, μέσα από τη δύναμη της Ομάδας.

Μαζέψαμε μια ομάδα  βίντεο κινουμένων σχεδίων όπου δίνουν το μήνυμα που σας περιγράψαμε και σας παραθέτουμε τις σκέψεις των μαθητών μας  πάνω στην κοινή τους ιδέα. Απολαύστε τα βίντεο και τις σκέψεις μας  κι αν θέλετε ενώσετε τις δικές σας γιατί τις θεωρούμε επίσης ανεκτίμητες και μοναδικές! Κοπιάστε!

https://i2.ytimg.com/vi/1qzzYrCTKuk/mqdefault.jpg

https://i2.ytimg.com/vi/i_Psl0nFEzw/mqdefault.jpg

https://i4.ytimg.com/vi/g9KVPqVHTKk/mqdefault.jpg

https://i3.ytimg.com/vi/Nci9e1lHtwY/mqdefault.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=aHUgdwyxTF0

Ζαχαρίου Μικές, Α1: Το κοινό θέμα σ’  αυτά τα βίντεο είναι η ομαδικότητα και η συνεργασία. Τα μυρμήγκια υποστηρίζουν και σώζουν ο ένας τον άλλο με τη βοήθεια της υπακοής τους σ΄έναν αρχηγό που ξέρει πώς να συντονίζει χωρίς να τα χάνει στον κίνδυνο. Οι πιγκουΐνοι δεν τρόμαξαν, αντιμετώπισαν τον εχθρό. Κι όταν δεν ξέρεις να συννεργάζεσαι, όπως τα πουλιά εκείνα, παθαίνεις ό,τι κοροϊδεύεις στον άλλο που είναι διαφορετικός από σένα … και μαθαίνεις πώς ασθανόταν κι εκείνος όταν κοcrabsandsealρόϊδευες εσύ!

Ανώνυμο : Σε όλα τα βίντεο όλα αυτά τα πλάσματα της φύσης που είδαμε είναι αγαπημένα μεταξύ τους, κι αν τσακώνονταν τα έβρισκαν στο τέλος. Λοιπόν, έτσι θέλει ο Θεός να είμαστε κι εμείς οι άνθρωποι, ενωμένοι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο χωρίς να κρατάμε κακία.

Ελένης Χρήστος, Α1 : Δεν μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει μόνος, πάντα χρειάζεται κάποιον να τον στηρίζει.

Πιζάνιας Νικόλας, Α1: Πρέπει καθένας να συνεργάζεται με τους άλλους για να καταφέρουν όλοι μαζί να πετύχουν ένα μεγάλο στόχο, γιατί ο ένας αναπληρώνει τις αδυναμίες του άλλου κι όλοι μαζί τα καταφέρνουν.

Μικές Εργάς, Α1: Όταν είμαστε  ενωμένοι γινόμαστε δυνατοί, μια γροθιά, ανίκητοι, είμαστε ένα!

Σεβαστή Κελεμπέση, Α1:  Η συνεργασία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή του ανθρώπου.

Ειρήνη Καρακατσάνη: Α1: Αυτό που διδάχτηκα είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να κάνουμε κακό στον άλλο και ότι κάνοντας μια ενωμένη ομάδα με τους συνανθρώπους μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κακό.

Αναστασία Γιαχαλή, Α1: Η ομαδικότητα είναι κάτι πολύ σημαντικό κι όταν την έχουμε μπορούμε να νικήσουμε κάθε δυσκολία και να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα.

Εργά Βασιλεία – Ελευθερία: Α1: Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και να μην κοροϊδεύουμε τον άλλο για κανένα λόγο

Καμαράκη Εμμανουηλία, Α1: Όταν κάποιος μας έχει κάνει κακό και χρειαστεί τη βοήθειά μας να μην του κρατήσουμε καμμία κακία και να τον βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Όταν όμως  κάνεις κάτι κακό σε κάποιον άλλο, τότε τις περισσότερες φορές το κακό γυρίζει σε σένα.

Κλειδαρά Ιωάννα, Α1: Το θέμα των βίντεο είναι πως καλύτερα είναι να είμαστε μια ομάδα παρά να είναι ο καθένας μόνος του. Σε κάποιο βίντεο ο λαγός που όλους τους κορόϊδευε και τους ενοχλούσε, όταν μια μέρα βρέθηκε να πνίγεται σε μια λίμνη, όλοι όσους κορόϊδευε και πείραζε τον βοήθησαν και κατάλαβε ότι είναι ωραία να ανήκεις σε μια ομάδα και να βοηθάς και να βοηθιέσαι. Έτσι, α. δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε, να πειράζουμε, αλλά β. να βοηθά ο ένας τον άλλο και να είμαστε μια ομάδα.

Ελευθερία Γκιννή, Α1 : Πρέπει να ξέρουμε πως καμμιά φορά η ομάδα διαφωνεί…

Κικούς Ραζβάν, Α1 : Όταν κάπιοος προσπαθεί να κάνει κάτι το καταφέρνει καλύτερα με τη βοήθεια των φίλων του και όχι μοναχός του.

Αργυροπούλου, Α1 : Στα βίνpenguinsτεο που είδαμε, το κοινό θέμα ήταν η ομαδικότητα. Το θετικό ήταν ότι τα ζώα, όμοια ή διαφορετικά, πάντα συνεργάζονταν, γίνονταν μια ομάδα, μάθαινα απ΄ τα λάθη τους και βοηθούσαν τους υπόλοιπους, είτε τους είχαν βλάψει είτε όχι. Τα αρνητικά ήταν ότι κάποια από τα ζώα πείραζαν ή κορόϊδευαν τα υπόλοιπα. Αλλά στο τέλος όλα γίνονταν μια καλολαδωμένη μηχανή. Ενώνονταν παρά τις διαφορές τους και γίνονταν μια δυνατή ομάδα, γιατί καταλάβαιναν ότι μόνο αν υπάρχει αγάπη μεταξύ τους θα ζουν καλύτερα. Τέλος δείχνουν ότι κάθε ζώο έχει τη θέση του στη φύση και τη χρησιμότητά του. Μέσα από αυτά τα βίντεο κατάλαβα ότι αν κοροϊδέψουμε κάποιον θα το κάνει κι εκείνος με τη σειρά του, αν το πειράξουμε ίσως το κάνει και αυτός. Αν όμως έχει πραγματικά καλή και χρυσή καρδιά θα μας βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Γιατί μόνο αν θέλουμε, η αγάπη, η ευγένεια και η ομαδικότητα, θα μας προσφέρουν απλόχερα φίλους και μια καλύτερη ζωή και «σχέση» με το Θεό!

Μιχαλίτσα Αγγέλου, Α1 : Πρέπει να είμαι κι  εγώ  με τους φίλους μου μια ομάδα, και όχι μόνο με τους φίλους μου, αλλά με όλα τα παιδιά του κόσμου, άσπρα και μαύρα, γιατί έτσι θα βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

Αγγελική Εργά, Α1 : Μου άρεσε που η χελώνα δεν το έβαζε κάτω για να φτιάξει μια γέφυρα ώστε να μπορούν να περνούν όλα τα ζώα. Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε, επίσης, κανέναν, όσο άσχημος  και να είναι, γιατί αν μας το κάνανε αυτό σε μας δεν θα μας άρεσε. Αν κάποιος θέλει να μπει στην ομάδα μας να τον δεχόμαστε με καλοσύνη και να συνεργαζόμαστε μαζί όσο πιο πολύ μπορούμε.

Φανερούλα Ζαχαρίου, Α1 : Είναι χρήσιμο και θα λέω και στους άλλους να δουν αυτά τα βίντεο για να διδαχτούν κι εκείνοι με τόσο ωραίο τρόπο τη δύναμη της συνεργασίας.

Σουλούνιας Νικόλας, Α2 : Μπορούμε να συνεργαζόμαστε ώστε να νικάμε κάθε εμπόδιο, ενώ όταν τσακωνόμαστε μεταξύ μας και κοροϊδεύουμε το διαφορετικό, στο τέλος θα πάθουμε κάτι χειρότερο!

Σουλούνια Νομική, Α2 : Στο τελευταίο βίντεο έμαθα πως γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!

Πιζάνιας Ιωάννης, Α3 : Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα μαζί όταν συνεργαζόμαστε σε ομάδες και να ξεπερνάμε τις δύσκολες στιγμές.

Ναρλή Ελευθερία, Α3 : Μπορούμε να πολεμήσουμε κάθε κακό όταν είμαστε όλοι μαζί.

Χατζηδάκης Χάρης, Α3 : Είναι καλύτερα να εργαζόμαστε ομαδικά, γιατί έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουμε στο δρόμο, αφού ένα άτομο μόνο του δεν μπορεί. Επίσης πρέπει να βοηθάμε το συνάνθρωπο και να δείχνουμε αλληλεγγύη.

Μαρία Φραζή, Α3 : Τα βίντεο που  είδαμε είχαν όλα πρωταγωνιστές ζωάκια σε καρτούν ώστε να είναι κατανοητά από όλους. Αυτό μας θυμίζει κατά κάποιο τρόπο τις παραβολές που έλεγε ο Χριστός. Όλα τα βίντεο έχουν κοινό θέμα πως όλα τα ζώα μαζί συνεργάζονταν και δρούσαν ομαδικά προκειμένου να ξεπεράσουν κάποια εμπόδια. Σκοπός λοιπόν αυτών antsτων καρτούν ήταν να μας δείξουν πως πρέπει να συνεργαζόμαστε, να μην σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας και το προσωπικό μας όφελος όταν βρίσκουμε μια δυσκολία. Τέλος, όταν κάποιος μας βάζει εμπόδια να μην τον βλέπουμε σαν εχθρό αλλά να τον επαναφέρουμε στο σωστό δρόμο.

Φωτιάδη Ανθούλα, Α3 : Κατάλαβα ότι δεν πρέπει να είμαστε κακοί απέναντι στους άλλους και να μην ζηλεύουμε αλλά ούτε και να είμαστε εγωϊστές, γιατί  ποτέ δεν θα βρούμε αληθινούς φίλους για να είμαστε και εμείς μια αληθινή παρέα. Έτσι ώστε ο έναν να βοηθάει τον άλλον.

Κουρσιώτης Πανορμίτης Β1 :  Χωρίς να έχεις φίλους δεν μπορείς να κατορθώσεις πολλά πράγματα μόνος σου. Αυτό το βίντεο μας έδειξε πόσο σημαντική είναι η φιλία για μας, αλλά είναι πολύ άσχημο όταν ο φίλος ζηλεύει και ξεχνά τη φιλία.

Καμπουράκη Θεμελίνα, Β1 : Η συνεργασία που έχει εμπιστοσύνη, καλωσύνη και αλληλεγγύη σαν χάρισμα του κάθε μέλους για το συνάνθρωπό του καταφέρνει το στόχο της ομάδας να τον πραγματοποιήσει ξεπερνώντας τα εμπόδια  που παρουσιάζονται. Όταν μια ομάδα συνεργάζεται γαι κακό σκοπό, όπως το να πληγώσει έναν συνάνθρωπό τους, στο τέλος θα πάθουν οι ίδιοι κακό, όσο πολλοί κι αν ανήκουν στην ομάδα. Κατά τη γνώμη μου μια ομάδα συνεισφέρει όταν ο άνθρωπος σέβεται τον άλλο και να εργάζεται για καλό σκοπό.

Νικηφόρος Αθανασίου, Β1 : Αυτό το βίντεο μας δείχνει ότι η έννοια της φιλίας δεν είναι πάντα καλή όταν εργάζεται για να κοροϊδέψει ή να κάνει κακό, ούτε είναι καλό οι φίλοι να ζηλεύουν ή να προσπαθούν να πάρουν κάτι που δεν τους ανήκει.

Άγγελος Κυράννης, Β1 : Πολύ σημαντικό είναι να είσαι σε καλή ομάδα, μπορείς να κάνεις τα πάντα όταν μια ομάδα συνεργάζεται καλά. Διδάχτηκα να συνεργάζομαι με όλα τα παιδιά.

Ανώνυμο, Β1 : Το κοινό χαρακτηριστικό των βίντεο είναι ότι σε όλα οι ήρωες έχουν να κάνουν με ομαδικές εργασίες και ομαδικά κατορθώματα. Η ομαδική δουλειά πάντα βγαίνει σε καλό. Ο λαγός βασάνιζε και ενοχλούσε τα άλλα ζώα και όταν ο ίδιος έπεσε στο ποτάμι, τα άλλα ζώα εργάστηκαν ομαδικά και βοήθησαν το λαγό. Μετά εκείνος έγινε ομάδα μαζί τους. Το ίδιο συνέβη και στα μυρμήγκια. Κάποιες φορές η ομαδική δουλειά κάνει κακό στους άλλους, π.χ, τα πουλάκια κορόϊδευαν το μεγάλο πουλί και στο τέλος έπαθαν εκείνα κακό από την κακία τους. Με antsβοήθησαν να μάθω να δουλεύω ομαδικά αλλά όχι για το κακό των άλλων.

Κουλλιά Αντωνία, Β1/Σταύρος Νυστάζος, Β2 : Κοινό σημείο βρίσκω τη σημασία της φιλίας.

Βούης Θεόφιλος, Β1 : Το κεντρικό θέμα όλων αυτών τω ν βίντεο είναι ότι είναι καλύτερα να δουλεύουμε σε ομάδες ακόμα κι αν ήμασταν πριν εχθροί. Τις περισσότερες φορές είναι για καλό και η ομάδα πετυχαίνει σπουδαία πράγματα για όλους. Εγώ προσωπικά διδάχτηκα πως στην τάξη πολλές φορές πετυχαίνουμε περισσότερα πράγματα ως ομάδα, και πως όταν η ομάδα θέλει να πετύχει κάτι καλό είναι καλύτερη από  τον έναν.

Μαρία Καμπούρη, Β1 :  Όλοι πρέπει να βοηθάμε όλους. Είναι πολύτιμη η φιλία!
Νικόλας Καλούδης, Β1
: Κάνει εντύπωση ότι αυτόν που δεν υπερασπίστηκε και δεν νοιάστηκε για τους άλλους τον βοήθησαν και τον υπερασπίστηκαν τα ζώα του δάσους.

Κώστας Βαζανέλλης/Αγγελική Καρυώτη, Β1: Είναι καλύτερα να δουλεύουμε σε ομάδες και να έχουμε θετικό σκοπό.

Γεωργία Ζεμπιλλά, Β1: Το βίντεο με τα καβούρια, τους πιγκουΐνους και τα μυρμήγκια μας δείχνουν πως μια ομάδα δεμένη και με καλή διάθεση μπορεί να νικήσει ενωμένη κάθε κακό. Το βίντεο με το λαγό μας δείχνει πως ενώ εκείνος φερόταν άσχημαbridgestory, όλοι στο τέλος που πέφτει στο νερό τον βοηθούν και του φέρονται καλά. Το βίντεο με τα πουλιά μας δείχνει πως ένα πουλί με καλή διάθεση προσπαθεί να γίνει φίλος μιας ομάδας, η οποία έχει κακή διάθεση. Αυτό που με δίδαξαν τα βίντεο είναι να φέρομαι καλά, και όταν γίνω μέλος μιας ομάδας να λειτουργώ πάντα με καλή διάθεση.

Σάββας Λελέκης, Β1: Το κοινό θέμα είναι η ομαδική δουλειά. Θετικό στοιχείο είναι ότι όταν συνεργάζεσαι, πετυχαίνεις αυτό που θέλεις. Αρνητικό ότι μέσα σε μια ομάδα μπορεί να υπάρχει φασαρία και τσακωμοί ή κοροϊδία ή διαφωνίες. Μέσα από τα βίντεο μαθαίνουμε ότι είναι καλύτερα να δουλεύουμε ομαδικά.

Ζαχαρίου Θέμη, Β1/Μανώλης Σάββας Μουσελλής  (Β2): Η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια βοηθάει όλους τους ανθρώπους να συνεισφέρουν καλύτερα στη δουλειά. Κάποιοι άνθρωποι αναγκάζονται να γίνουν ομάδα χωρίς τη θέληση να δημιουργήσουν μαζί κάτι κι έτσι συγκρούονται και κάνουν κακό και παθαίνουν κακό κοι οι ίδιοι. Το κοινό θέμα των βίντεο είναι η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη και η εμπιστοσύνη πάνω από όλα αυτά.

Κυνηγού Σεβαστή, Β1 :  Διδάχτηκα ότι πολλές φορές από κάτι που φαίνεται άσχημο βγαίνει καλό και ωραίο, ενώ από κάτι που φαίνεται ωραίο με κακή διάθεση γίνεται άσχημο. Για να έχουμε όμως καλή συνεργασία χρειάζεται πάντα η αισιοδοξία.

Γιάννης Μουσελλής, Β2 : Αν προσπαθούμε να διώξουμε κάποιον από την ομάδα μας που μας φαίνεται διαφορετικός, αλλά έχει καλή διάθεση, αυτό δεν θα μας βγει σε καλό στο τέλος. Αν δουλεύουμε σε ομάδες ξεπερνάμε πιο εύκολα όλα τα εμπόδια (Νικόλας Παναγάκης, Β2).

Κώστας Μιχαήλου, Β2: Αυτό που καforthebirdsτάλαβα είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουμε για να συνεργαστούμε σωστά.

Μύτικα Μαρία, Β2 :  Η συνεργασία μιας ομάδας μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Λυσγάρης Νικόλας, Β2 : Σε μια ομάδα χρειάζεται επικοινωνία και συντονισμός. Μπορεί κάποιος να συνεργάζεται με ομάδα που δεν έχει σαφείς ή καλούς σκοπούς τότε θα πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει ή αν θα αλλάξει ομάδα. Πρώτη ομάδα από τη στιγμή που γεννιέται ο άνθρωπος είναι η οικογένειά του και βοηθάει τα μέλη της να γνωρίσουν την κοινωνία και να συνεργάζονται τα μέλη της μεταξύ τους.

Άννα Μούγκρου, Β2 : Όταν είμαστε ομάδα δεν μας νικάει κανείς. Όταν βρίσκεται κάποιος σε δύσκολη θέση μπορούμε να τον βοηθήσουμε φτιάχνοντας εκείνη τη στιγμή μια ομάδα. Πρέπει να μην είμαστε εγωϊστές, να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας αλλά να νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας. Επίσης να γινόμαστε μια ομάδα που να έχει καλούς σκοπούς για να μην πληγώσουμε τους γύρω μας. Είναι υπέροχο να μπορείς να μοιραστείς τη δόξα και τη χαρά μαζί με την ομάδα σου!

Μάγκου Έλενα, Β2 : Το κοινό θέμα ήταν η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα. Οι θετικές πλευρές  ήταν πως με την συνεργασία, ΟΛΟΙ καταφέρνουμε αυτό που δεν μπορεί να καταφέρει ο ΕΝΑΣ!  Πώς αναπτύσσεται το ομαδικό πνεύμα; Όταν συνεργαζόμαστε ΟΛΟΙ, νιώθουμε πιο σίγουροι γι αυτό που κάνουμε! Αρνητικές πλευρές της συνεργασίας είναι ότι τα μέλη της ομάδας μερικές φορές διαφωνούν και διακόπτεται η γαλήνη της ομάδας και μερικές φορές διαλύεται η ομάδα. Πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να λειτουργούμε ομαδικά και να μην κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς πιστεύοντας πως είναι σωστή η δική μας γνώμη και μόνο. Από την αρχή της χρονιάς που εργαζόμαστε σε ομάδες μάθαμε να συνεργαζόμαστε και να ακούμε τις απόψεις των άλλων και τώρα νιώθω πιο μεγάλη σιγουριά και βεβαιότητα για να ενταχθώ στην ευρύτερη κοινωνία νιώθοντας έτοιμη να αναπτύξω σχέσεις με άλλους ανθρώπους.

Μάγκου Σαββίνα, Β2 : Όταν αναπτύσσουν οι άνθρωποι επικοινωνία νιώθουν δυναμικοί, σίγουροι, αποκτούν αυτοπεποίθηση αφού συμβάλλουν στην ομάδα. Μέσα στην ομάδα διαμορφώνεται ο χαρακτήρας μας και η προσωπικότητά μας αφού ακούγοντας τη γνώμη των άλλων αποκτούμε την δική μας γνώμη.

Μπουλαφέντης Χρήστος, Β2 : Πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από τη φύση την οποία ο Θεός έφτιαξε τέλεια και να προσπαθούμε να επωφελούμαστε από την συνεργασία μας με την ομάδα, διότι από μία ομάδα μπορούν να επωφεληθούν όλα τα μέλη της.

Νίκος Τσάταρος, Β2 : Όταν τα πηγαίνουμε καλά με τους φίλους μας μπορούμε να τα ξεπεράσουμε όλα. (Μαμουζέλλου Ειρήνη)

Μαρία Μάρακα, Β2 : Πρέπει να συνεργαζόμαστε όλοι σαν μια ομάδα αλλά και να είμαστε αγαπημένοι.

Σκεύος Μάρκος, Β2: H ομαδικότητα στα βίντεο ανάμεσα στα ζώα φαινόταν με τον συbridgestoryγχρονισμό των μελών της ομάδας με τον οποίο κατατρόπωναν τους εχθρούς τους.

Ξυλουρά Άννα, Β2 : Τα καταφέρνουμε όταν είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα παρά μόνοι μας. (Λίντα Ανδρονίκου, Γ2)

Σεβαστή Κουκουβά, Γ2 : Το σημαντικό είναι τα μέλη της ομάδας να είναι μαζί και να πιστεύουν στην ομαδικότητα.

Πόπη Καλλικατζάρου, Γ2 : Η οργάνωση είναι το παν!

Ανώνυμος Γ2 : Η συλλογικότητα και η ομαδικότητα είναι πολύ σημαντικά. Αν τα έχουμε αυτά μπορούμε να καταφέρουμε σχεδόν τα πάντα. Χωρίς στόχους όμως η ομαδικότητα δεν καταφέρνει τίποτε!

Θέμελης Νικ. Καλόμοιρος, Γ2:  Όταν μία ομάδα είναι αγαπημένη και συνεργάζεται μπορεί να αποφύγει τους κινδύνους και να πετύχουν το στόχο τους. Όταν η ομάδα όμως δεν λειτουργεί ομαδικά και τσακώνονται συνέχεια με αποτέλεσμα να έχουν πάντα μπελάδες και έτσι λειτουργεί μία ομάδα με γκρίνια και χωρίς να έχουν την αίσθηση της συνεργασίας.

Άννα Μίχα, Γ2 : Τα βίντεο που είδαμε μέσα στην τάξη μάς έδειξαν πώς λειτουργεί μία ομάδα. Τα αποτελέσματα μιας ομάδας είναι θετικά όταν υπάρχει ομαδικότητα, συνεννόηση, συνεργασία και αγάπη, αλλά όταν δεν υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, δηλαδή η ομάδα μπορεί να διαλυθεί και να μην έχει καταφέρει τους στόχους της.

Σπύρος Αργυρόπουλος, Γ2 :Για να συνεργαστεί αρμονικά μια ομάδα πρέπει οι στόχοι που βάζει να είναι θετικοί, θεμιτοί και δυνατοί να πραγματοποιηθούν, αν όμως συνεργάζονται για να κοροϊδέψουν κάποιον, όπως είδαμε στο βίντεο «for the birds» τότε θα υπάρξουν αρνητικά αποτελέσματα.

Ατσά Σεβαστή, Γ2: Ένα μέλος της ομάδας μπορεί να παρασύρει κάποτε όλη την ομάδα σε κακά αποτελέσματα.

Κορφιάτη Γιώτα, Γ2: Σε όλα τα βίντεο τονίζεται η σημασία της ομάδας και τί αποτελέσματα μπορεί να έχει. Αρχικά απέδειξε ότι όταν συνεργάζονται πολλά άτομα μαζί μπορούν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους, να επιβιώσουν ή να επιτύχουν κάποιο στόχο. Αντίθετα μια ομάδα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και να προκαλέσει το κακό της.

Ειρήνη Κούμπα, Γ2 : Η λειτουργία της ομάδας μέσα από αυτά τα βίντεο είναι και θετικά και αρνητικά γιατί μέσα στην ομάδα υπάρχουν τόσοι διαφρορετικοί χαρακτήρες με τη δική τους προσωπικότητα . Κάποιες φορές αντί να υπάρχει ομοφωνία και αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της ομάδας υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλεια και διάφορα άλλα αρνητικά συναισθήματα και τότε τσακώνονται και η ομάδα διαλύεται.

Μάνος Γιαννικουρής, Γ2 : Στην τάξη σήμερα παρακολουθήσαμε δείγματα ομαδικότητας μέα από κάποια βίντεο και συμπεραίνουμε ότι ακόμα και οι πιο μικροί οργανισμοί λειτουργούν σε ομάδες όχι μόνο για ένα κοινό σκοπό, αλλά αλληλοβοηθιούνται ώστε να επιβιώσουν διότι μόνοι τους δεν τα καταφέρνουν. Όμως κάποιες φορές δεν είναι ωφέλιμο να είσαι ομάδα για διάφορους λόγους.

Άννα Μαμουζέλου, Γ2 : Σε μια ομάδα συνεργάmirmigia2jpgζονται τα μέλη και υπάρει συνεννόσηη και κατανόηση από τους δυνατούς στους αδύναμους. Όταν τα μέλη της ομάδας έχουν προσωπικά προβλήματα, τσακώνονται για ασήμαντα θέματα, βρίσκονται συνέχεια σε έχθρα και ανταγωνισμό για διάφορους λόγους διαλύεται η ομάδα. Οι ομάδες πετυχαίνουν τους στόχους τους όταν τα μέλη τους έχουν πάντα κατανόση, αγάπη, συμπάθεια και συνεργασία μεταξύ τους.

Χαραμής Γιώργος, Γ4 : Τα συμπεράσματα από τα βίντεο που είδαμε είναι: α) Με την ομαδική δουλειά και την υπομονή και επιμονή μπορείς να πετύχεις το στόχο σου, β) Πάντα μπορείς να βοηθήσεις κάποιον και να συνεργαστείτε ασχέτως των διαφορών σας, γ) δεν πρέπει να συμπεριφέρεσαι άσχημα σε κάποιον άσχετα με το αν είναι διαφορετικός, γιατί μπορεί κάποτε να χρειαστείς τη βοήθειά του.

Advertisements
Περί

Είμαι θεολόγος, εργάζομαι στο 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου, Δωδεκάνησα και είμαι υπεύθυνη πολιτιστικού προγράμματος και έργου etwinning με θέμα μια διαδικτυακή εφημερίδα ελληνική με σχολεία της Ελλάδος και ευρωπαϊκή με κύρια γλώσσα τα αγγλικά και σε συνεργασία με 12 ευρωπαϊκά σχολεία και 10 ελληνικά. Στόχος μου είναι τα έργα αυτά να βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπούν να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν με τρόπο ευχάριστο, να ψυχαγωγούνται κυριολεκτικά, να μάθουν να συνεργάζονται και να αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του συμμαθητή τους το πρόσωπο του Θεού τους, δηλαδή ένα πρόσωπο ανεπανάληπτο σε αξία, μοναδικό και άξιο να μοιάσει στον Θεάνθρωπο Χριστό, προκειμένου η ζωή του να αποκτήσει το πραγματικό της νόημα : τη θέωση εν Χριστώ Ιησού.

Αναρτήθηκε στις Ας γελάσουμε !, Ορθόδοξος Χριστιανισμός

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Έγγραφα Αρχείων

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 17 ακόμα followers

Στατιστικά...
  • 68,065 επισκέψεις
kalymnosola

Όλα όσα συμβαίνουν στην Κάλυμνο

Marianna M.

Handmade jewelry with Polymer Clay and Macramé - Cavandoli knots - Χειροποίητα κοσμήματα με πολυμερή πηλό και Macramé – Cavandoli κόμπους

religious

A fine WordPress.com site

My Blog

The greatest WordPress.com site in all the land!

Il Blog di Tino Soudaz 2.0

Provando tanto, prima o poi riesco anche se tante cose continuo a non capirle

Α1 - 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου

Ζώντας στην κοινωνία της Πληροφορίας

Twitterova družina

nove tehnologije u nastavi

Diving in the Oceans of Knowledge!

A Journey with Our Journal

"Η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστιν..."

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ Ι.Μ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ-ΛΕΡΟΥ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Effective Social Networking

How to be an Effective Member of the Top Social Networking Sites

kgerogianni

A topnotch WordPress.com site

ExploreDreamDiscover Talks

Travel, culture, food, and perception

taste of colours

everything has got taste

The Student Gazzete

Getting to know us

XML

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

The WordPress.com Blog

Ζώντας στην κοινωνία της Πληροφορίας

The Student Gazette

Getting to know us

Gluten Free Gus

Baking Joy Into Every Gluten-free Bite

Αρέσει σε %d bloggers: