Το δικό μας βιβλίο Θρησκευτικών στην Α’ Γυμνασίου στο Διαδίκτυο! Έννοιες των λέξεων που ως τώρα μάθαμε!

Η έννοια των λέξεων που διδαχθήκαμε στην Α΄ Γυμνασίου

https://docs.google.com/document/d/1BoN5Y_p5XIujOnetpMbk8Lfht4uxLTAf-i4WGy5M_BI/edit

18/01/2013 –  Ποιά έννοια έχουν οι λέξεις που γράφονται παρακάτω:

α) Αποκάλυψη : Αποκάλυψη είναι η φανέρωση του Θεού για την ύπαρξή του στον άνθρωπο (Σκεύος Κουλλιάς, Α2). Είναι η εμφάνιση του Θεού στον άνθρωπο για να τον σώσει από τις αμαρτίες του (Λαζαρής Μιχάλης, Α2). Φανερώθηκε ο Θεός στους ανθρώπους και συγκεκριμένα στον Αβραάμ (Αγγελική Εργά, Νομική Σουλούνια, Α2). Ο Θεός αποκαλύφθηκε στο λαό του Ισραήλ και τους είπε κάποιες αλήθειες που δεν μπορούσαν μόνοι τους να καταλάβουν (Στέλιος Λαζαρής, Α2). Η φανέρωση του Θεού στον Αβραάμ, με τον οποίο έκλεισε μια συμφωνία για τη σωτηρία του κόσμου (Παλαιά Διαθήκη) (Αργυροπούλου Νομική, Α1). Η φανέρωση της αλήθειας στους ανθρώπους από τον Θεό (Ροδίτης Θέμελης, Α3)

β) Πίστη : Σημαίνει την αγάπη του ανθρώπου στον Θεό (Σκεύος Κουλλιάς, Α2). Είναι η αγάπη που έχουμε εμείς για τον απόλυτο Θεό (Μιχάλης Λαζαρής, Α2). Πίστη θα πει να αφοσιωνόμαστε στον Θεό με όλα τα ψυχικά χαρίσματα που μας χάρισε (Σουλούνια Νομική, Α2). Πίστη θα πει να πιστεύουμε για πάντα στον Θεό με σώμα και ψυχή (Λαζαρή Ελένη, Α2). Ο άνθρωπος αγαπάει τον Θεό (Σεβαστή Καρδούλια, Α2). Μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στον Θεό (Παντελής Μαμουζέλλος, Α2). Να αγαπάμε τον Θεό (Μαχμούντ Πανορμίτης, Α2). Σημαίνει να αγαπάς το Θεό και  να το νιώθεις, όχι να το λες μόνο (Νομική Αργυροπούλου, Α1). Να πιστεύουμε στο Θεό με όλη μας την ψυχή, σαν τον Αβραάμ, που αφιέρωσε το παιδί του στο Θεό και αποφάσισε να κάνει τη θυσία του γιου του στο Θεό (Φανερούλα Ζαχαρίου, Α1). Να προσπαθούμε να είμαστε μαζί με τον Θεό (Ειρήνη Καρακατσάνη, Α1). Εννοούμε την Αγάπη που έχουν οι άνθρωποι στον Θεό και κάνουν το θέλημά Του (Τρικοίλης Δημήτριος, Α3). Η εμπιστοσύνη που έχουμε στον Θεό (Χατζηδάκης Χάρης, Α3). Η υπακοή και η αγάπη προς τον Θεό (Ροδίτης Μιχάλης, Α3). Η αφοσίωση σε έναν Θεό (Φράγκος Μανόλης, Α3).

γ) Ευλογία : Ευλογία του Θεού στην Παλαιά Διαθήκη σημαίνει ότι ο Θεός προσφέρει ένα δώρο ζωής στους ανθρώπους. (Ειρήνη Κουτελλά, Α2) Αυτός  που εμπιστεύεται τον άλλον (Σταμάτης Λυράς, Α2). Είναι η ευχή του Θεού (Αναστασία Γιαχαλή, Α1). Σημαίνει ότι έδωσε την ευχή του στα ζώα, τους ανθρώπους και όλα τα δημιουργήματά του ώστε να μείνουν τέλεια και καλά, όπως τα δημιούργησε (Νομική Αργυροπούλου, Α1).

δ) Επαγγελία θα πει υπόσχεση. Υπόσχεση σωτηρίας έδωσε  ο Θεός στους ανθρώπους (Νομική Σουλούνια, Α2). Ο λόγος που έδωσε ο Θεός στους ανθρώπους ότι θα τους σώσει (Νικόλας Σουλούνιας, Α2).

ε) Διαθήκη : Είναι η συμφωνία που έκανε ο Θεός με τους ανθρώπους (Ειρήνη Κουτελλά, Μιχαλίτσα Κουφού, Νομική Σουλούνια, Μαχμούντ Πανορμίτης, Α2).

Γένεση

Advertisements
Περί

Είμαι θεολόγος, εργάζομαι στο 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου, Δωδεκάνησα και είμαι υπεύθυνη πολιτιστικού προγράμματος και έργου etwinning με θέμα μια διαδικτυακή εφημερίδα ελληνική με σχολεία της Ελλάδος και ευρωπαϊκή με κύρια γλώσσα τα αγγλικά και σε συνεργασία με 12 ευρωπαϊκά σχολεία και 10 ελληνικά. Στόχος μου είναι τα έργα αυτά να βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπούν να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν με τρόπο ευχάριστο, να ψυχαγωγούνται κυριολεκτικά, να μάθουν να συνεργάζονται και να αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του συμμαθητή τους το πρόσωπο του Θεού τους, δηλαδή ένα πρόσωπο ανεπανάληπτο σε αξία, μοναδικό και άξιο να μοιάσει στον Θεάνθρωπο Χριστό, προκειμένου η ζωή του να αποκτήσει το πραγματικό της νόημα : τη θέωση εν Χριστώ Ιησού.

Αναρτήθηκε στις Ορθόδοξος Χριστιανισμός

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Έγγραφα Αρχείων

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 17 ακόμα followers

Στατιστικά...
  • 68,065 επισκέψεις
kalymnosola

Όλα όσα συμβαίνουν στην Κάλυμνο

Marianna M.

Handmade jewelry with Polymer Clay and Macramé - Cavandoli knots - Χειροποίητα κοσμήματα με πολυμερή πηλό και Macramé – Cavandoli κόμπους

religious

A fine WordPress.com site

My Blog

The greatest WordPress.com site in all the land!

Il Blog di Tino Soudaz 2.0

Provando tanto, prima o poi riesco anche se tante cose continuo a non capirle

Α1 - 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου

Ζώντας στην κοινωνία της Πληροφορίας

Twitterova družina

nove tehnologije u nastavi

Diving in the Oceans of Knowledge!

A Journey with Our Journal

"Η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστιν..."

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ Ι.Μ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ-ΛΕΡΟΥ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Effective Social Networking

How to be an Effective Member of the Top Social Networking Sites

kgerogianni

A topnotch WordPress.com site

ExploreDreamDiscover Talks

Travel, culture, food, and perception

taste of colours

everything has got taste

The Student Gazzete

Getting to know us

XML

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

The WordPress.com Blog

Ζώντας στην κοινωνία της Πληροφορίας

The Student Gazette

Getting to know us

Gluten Free Gus

Baking Joy Into Every Gluten-free Bite

Αρέσει σε %d bloggers: