Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

pirinikienergeia1           Στις μέρες μας το πρόβλημα της ραδιενέργειας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του πλανήτη. Οι επιπτώσεις που έχει η ραδιενέργεια στον άνθρωπο είναι πολλές και επικίνδυνες. Παρ’όλα αυτά υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε την έκθεση σε ραδιενέργεια. Παρακάτω θα δούμε τις συνέπειες της ραδιενέργειας στους ανθρώπους και θα προτείνουμε τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Οι συνέπειες της ραδιενέργειας για τον άνθρωπο είναι ανάλογες με τη ποιότητα ραδιενέργειας που είναι ελεύθερη στο περιβάλλον. Μια μικρή δόση ραδιενέργειας στον άνθρωπο προκαλεί κάποιες ανιχνεύσιμες αλλαγές στο αίμα. Παρ’όλα αυτά οι πιο έντονες συνέπειες της ραδιενέργειας άνω των 100 rems. Αρχικά οι πιο συχνές συνέπειες της ραδιενέργειας είναι η ναυτία, ο εμετός, ο πονοκέφαλος και η απώλεια λευκών αιμοσφαιρίων που κάνουν τα θύματα ακτινοβολίας ιδιαίτερα ευάλωτα σε ασθένειες. Ακόμα σε μεγαλύτερες ποσότητες ραδιενέργειαςprinikixirosima2 συνήθως προκαλείτε προσωρινή απώλεια μαλλιών αλλά και πιο σημαντικές εσωτερικές βλάβες όπως ζημιές σε κάποια κύτταρα. Επίσης σε πολύ μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας είναι συχνοί οι θάνατοι, ο πυρετός και η διάρροια. Επιπλέων πού συχνές είναι οι τερατογεννίσεις. Τέλος σε περιπτώσεις που τα άτομα είναι πολύ καιρό εκτεθειμένα σε ραδιενέργεια προκαλείται λευχαιμία και διάφορα είδη καρκίνου. Γενικά οι κύριες επιπτώσεις οι οποίες επηρεάζουν την υγεία του ανθρώπου είναι το μέγεθος της δόσης, η ικανότητα της ακτινοβολίας να βλάψει τον ανθρώπινο ιστό και ποια όργανα επηρεάζονται.

Παρ’όλα αυτά υπάρχουν αρκετοί τρόποι μείωσης της ραδιενέργειας. Κάποιους από αυτούς θα τους αναλύσουμε στη συνέχεια. Αρχικά ένα από τα σημαντικότερα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την μείωση της ραδιενέργειας είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση λαχανικών, κρέατος, ψαριών και γάλακτος που προέρχονται από περιοχές που έχουν πληχτεί από ραδιενέργεια και σε περίπτωση που δεν είναι γνωστή η προέλευσή τους καλό είναι να πλένονται καλά και να αποστειρώνονται πριν τη κατανάλωσή τους. Ακόμα καλό θα είναι να γίνεται λήψη ιωδιούχου καλίου πριν ή ακριβός μετά την έκθεση σε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας. Με αυτό τον τρόπο προστατεύεται ο θυρεοειδής αδένας από την απορρόφηση ραδιενεργού ιωδίου. Τέλος, σε περιπτώσεις που η ραδιενέργεια βρίσκεται εκτεθειμένη σε μεγάλες ποσότητες είναι απαγορευτική η παραμονή σε εσωτεpiriniki2ρικούς χώρους με κλειστά παράθυρα και η κυκλοφορία χωρίς χρήση ειδικής μάσκας.

Η ραδιενέργεια είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στις μέρες μας και έχει πολλές επιδράσεις στη ζωή των ανθρώπων.

Παρ’όλα αυτά δεν είναι άλυτο και παρ’όλες  τις συνέπειες που έχει στην υγεία μας υπάρχουν αρκετοί τρόποι να προστατευτούμε από αυτό και από τις επιδράσεις του στον οργανισμό μας.

Λαζαρής Στέλιος, Λαζαρής Μιχάλης, Α2

Advertisements
Περί

Είμαι θεολόγος, εργάζομαι στο 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου, Δωδεκάνησα και είμαι υπεύθυνη πολιτιστικού προγράμματος και έργου etwinning με θέμα μια διαδικτυακή εφημερίδα ελληνική με σχολεία της Ελλάδος και ευρωπαϊκή με κύρια γλώσσα τα αγγλικά και σε συνεργασία με 12 ευρωπαϊκά σχολεία και 10 ελληνικά. Στόχος μου είναι τα έργα αυτά να βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπούν να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν με τρόπο ευχάριστο, να ψυχαγωγούνται κυριολεκτικά, να μάθουν να συνεργάζονται και να αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του συμμαθητή τους το πρόσωπο του Θεού τους, δηλαδή ένα πρόσωπο ανεπανάληπτο σε αξία, μοναδικό και άξιο να μοιάσει στον Θεάνθρωπο Χριστό, προκειμένου η ζωή του να αποκτήσει το πραγματικό της νόημα : τη θέωση εν Χριστώ Ιησού.

Αναρτήθηκε στις Οικολογικές ανησυχίες!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Έγγραφα Αρχείων

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 17 ακόμα followers

Στατιστικά...
  • 64,718 επισκέψεις
kalymnosola

Όλα όσα συμβαίνουν στην Κάλυμνο

Marianna M.

Handmade jewelry with Polymer Clay and Macramé - Cavandoli knots - Χειροποίητα κοσμήματα με πολυμερή πηλό και Macramé – Cavandoli κόμπους

religious

A fine WordPress.com site

My Blog

The greatest WordPress.com site in all the land!

Il Blog di Tino Soudaz 2.0

Provando tanto, prima o poi riesco anche se tante cose continuo a non capirle

Α1 - 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου

Ζώντας στην κοινωνία της Πληροφορίας

Twitterova družina

nove tehnologije u nastavi

Diving in the Oceans of Knowledge!

A Journey with Our Journal

"Η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστιν..."

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ Ι.Μ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ-ΛΕΡΟΥ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Effective Social Networking

How to be an Effective Member of the Top Social Networking Sites

kgerogianni

A topnotch WordPress.com site

ExploreDreamDiscover Talks

Travel, culture, food, and perception

taste of colours

everything has got taste

The Student Gazzete

Getting to know us

XML

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

The WordPress.com Blog

Ζώντας στην κοινωνία της Πληροφορίας

The Student Gazette

Getting to know us

Gluten Free Gus

Baking Joy Into Every Gluten-free Bite

Αρέσει σε %d bloggers: